Zebrapad Kreitenmolenstraat

Al jarenlang is er in Udenhout de wens voor een extra zebrapad in de Kreitenmolenstraat, ter hoogte van de Koestraat. Het is verschillende keren aangedragen als ‘beste idee van Udenhout’ bij de dorpsquiz en uit onze enquête blijkt dat veel bewoners van de Kreitenmolenstraat/Felixhof behoefte hebben om op die plek veilig over te kunnen steken.
—————————————————————————————

Update – 30 januari 2022
Maandagavond 1 februari, tijdens het openbare vragenuurtje, gaat Frans Vriens van 50PLUS vragen stellen aan wethouder Dols. Hij gaat de vragen stellen namens 50PLUS, maar ook namens de VVD, D66, CDA en LST. Dit gebeurt niet vaak en geeft het belang van het onderwerp aan.
Hieronder kun je de vragen lezen.


Update – 28 januari 2022
Het Brabants Dagblad besteedt aandacht aan de spandoekactie:
Lees het artikel online

22 januari 2022
Ondanks de grote behoefte, zijn tot nu toe alle verzoeken bij de gemeente afgewezen. Momenteel ligt er vanuit de Dorpsraad weer een verzoek bij de gemeente om een zebrapad aan te leggen. Om deze vraag wat extra kracht bij te zetten, hebben we een spandoek opgehangen op de plek waar het zebrapad moet komen.

Bordjesactie

De resultaten van onze verkeersmeting laten zien dat driekwart van de weggebruikers zich niet houdt aan de maximum snelheid van 30 km/h. Het bewustzijn van weggebruikers over de maximaal toegestane snelheid is onvoldoende en daardoor de verkeersonveiligheid en -overlast hoog.

Er zijn manieren waarop we als inwoners zelf kunnen bijdragen aan een duidelijkere -en daardoor veiligere en leefbaardere- verkeerssituatie.
Daarom gaan we via een crowdfundingsactie ‘zone 30 km’ bordjes aanschaffen en ophangen in de Groenstraat, Schoorstraat, Kreitenmolenstraat en Slimstraat.

U kunt doneren voor de bordjes op onze crowdfundingspagina.

Van het streefbedrag kopen we de verkeersborden en doen we snelheidsmetingen voor en na het ophangen van de borden om het effect te meten. Je kunt meedoen aan deze actie door te doneren.

—————————————————————————————

Update – 23 November 2021
De vragen van D66 beantwoord door de gemeente.

Bijgevoegd de antwoorden op de vragen die gesteld zijn aan het College van de Gemeente Tilburg over de verkeerssituatie in Udenhout.
Zoals je kunt lezen, wordt er niet echt meegedacht over oplossingen. De gemeente houdt zich liever bezig met het bagatelliseren van de problemen helaas. Vanuit de Dorpsraad is er inmiddels een protest aangetekend tegen deze manier van omgaan met de problemen en zorgen van de bewoners van Udenhout. Wordt vervolgd…

Update – 29 September 2021
D66 stelt vragen over verkeerssituatie Udenhout aan de Gemeenteraad van Tilburg.

Lees de vragen hier.

Update – 15 September 2021
De vakantie is voorbij, de bordjes zijn binnen en dankzij de betrokkenheid en vrijgevigheid van de leverancier hebben we alvast 16 bordjes om op te hangen. Iedereen die heeft gedoneerd, hartelijk dank!
De actie loopt gewoon door, zodat we een optimale verdeling krijgen in de straten en weggebruikers regelmatig herinnerd worden. Dus, wil je nog doneren of ken je iemand die wil doneren, de crowdfundingspagina staat nog open. Zie de link hierboven.

Artikel Brabants Dagblad
112 Vandaag, aflevering 15 september, RTL5

Update – 2 juli 2021
Het streefbedrag is nog niet gehaald, maar we gaan de eerste donaties vast omzetten in bordjes om die alvast op te hangen. Deze bordjes moeten het alvast makkelijker maken om te kunnen handhaven op snelheid.